Lieli jaunumi savulaik tik slavenās dziedātājas Martas Ritovas dzīvē

Marta Ritova, īstajā vārdā Marta Cipe (dzimusi 1991. gada 16. decembrī Rīgā), ir latviešu dziedātāja un dziesmu autore.

Viņa mācījusies Rīgas Doma kora skolā un turpinājusi studijas Latvijas Universitātē. 2011. gada rudenī viņa piedalījās LNT televīzijas šovā “OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai” kā daļa no grupas “Zvaigžņu zagļi”. Pēc tam viņa piedalījās šova otrajā sezonā 2012. gada pavasarī, sasniedzot finālu un iegūstot galveno sieviešu lomu mūziklā “Dzimuši mūzikai”. Pirms fināla viņa arī izdeva savu pirmo singlu “Ar tevi”. Tāpat 2012. gada novembrī Ritova izdeva savu pirmo minialbumu “Mēs esam ceļotāji”.

gadā viņa piedalījās Dziesmā 2013 ar dziesmu “I Am Who I Am”, kas ieguva 3. vietu. 2013. gada nogalē tika izdots viņas debijas albums “Mainiet vārdus!”.

2014.gadā Marta apprecējās ar Raimondu Cipi. Viņiem ir divi dēli: Indriķis un Pēteris.

 

Pavasaris ir tas laiks, kad daba pamazām sāk mosties, smaids aizstāj ziemas drūmumu, un nereti dvēsele sauc pēc pārmaiņām dažādās dzīves jomās. Šajā periodā, pēc ilgākas radošas klusuma pauzes, ar emocionālu skaņdarbu “Parasts mīlestības stāsts” atgriezusies dziedātāja un dziesmu autore Marta Ritova.

 

Dziesma apspriež to, kā attiecības bieži sasniedz savu beigu posmu, taču mēs vai nu nesaprotam, vai arī nespējam to atzīt. Skaņdarba teksts uzsver, cik ātri mīlestība var pārvērsties naidā un cik viegli mēs varētu kļūt apjukuši un aizķerties savās emocijās un domās. Tas mudina pārdomāt, vai tiešām ir vērts turpināt cīņu, kas varbūt jau ir zaudēta, vai labāk atzīt realitāti un dot iespēju kaut kam jaunam.

 Mēness aptumsums 2024. gada 25. martā. Kā šis periods var TEVI ietekmēt un kam gatavoties – ieklausies padomos

“Mūzikas spēks šajā dziesmā atklāj dziļus jautājumus un liek mums pārdomāt, vai esam pareizajā vietā dzīvē. Vai mūsu mīlestība ir patiesa, vai arī mēs tikai spēlējam lomu, uzturot attiecības tikai uz skaistajām atmiņām balstoties,” stāsta Ritova par dziesmu.

Dziesmas vārdu autors Toms Barons Lūķis pauž: “Man šķiet, ka dažas lietas jau no saknes ir mācītas nepareizi. Šādas neprecīzās zināšanas bieži ierobežo mūsu spēju saprast pasaules kārtību un domāt racionāli pat tādos sarežģītos dzīves brīžos.”

Dziesmas vārdu autors Toms Barons Lūķis pauž: “Man šķiet, ka dažas lietas jau no saknes ir mācītas nepareizi. Šādas neprecīzās zināšanas bieži ierobežo mūsu spēju saprast pasaules kārtību un domāt racionāli pat tādos sarežģītos dzīves brīžos.”

 

Es gribētu teikt, ka esi godīgs pret sevi, dari citam to, ko tu gribētu, lai dara tev un tad, gan sarunājoties, gan ieklausoties vienam otrā, jūs spēsiet atšķirt vieglus strīdus no velti tērēta laika. Mīlestība ir sasodīti forša, meklējiet to uzreiz pēc dziesmas noklausīšanās.”

 

Lasi arī: “Pirms viesu ierašanās es tualetē ieberu 7 ēdamkarotes sāls un dvēsele būs mierīga”: Mājas triks!

Dziesmu producentu Kristapu Ērgli, ar kuru iepriekš kopā izdots dziesmas “Apskauj mani” un “Mums viss vēl būs”, Marta komentē šādi: “Kristaps vienmēr spēj atrast īsto sajūtu dziesmai, un ar viņu ir ļoti viegli strādāt kopā. Prieks, ka mums atkal izdevies radīt kaut ko tik baudāmu ausīm.”

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Video klips:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment